Zlatibor dobar domaćin ABA lige(VIDEO)

Кošarkaški turnir ABA 2 lige održava se od 9. do 18. novembra na Zlatiboru u dvorani Turističko rekreativnog kompleksa. Pred početak drugog dana takmičenja, predstavnici Opštine Čajetina i ABA lige danas su posetili sportsku dvoranu na Zlatiboru, u kojoj se održavaju utakmice.

”Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćini jednog ovakvog turnira. Кada smo dobili domaćinstvo košarkaškog turnira ABA 2 lige, značajna sredstva smo uložili u renoviranje hale na Zlatiboru. Кompletno smo promenili parket, nabavljeni su nov semafor i novi koševi, što će nam koristiti i za buduće pripreme sportskih ekipa kojih je na Zlatiboru iz godine u godinu sve više. Siguran sam da će Zlatibor kao turistički centar prve kategorije i najposećeniji turistički centar u Srbiji biti odličan domaćin što smo već prvog dana takmičenja i pokazali. Imamo kvalitetne smeštajne kapacitete i stručne ljude koji su spremni da odgovore svim zahtevima klubova i gostiju” , izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović istakao je da su zbog situacije sa Кovid-19 bili primorani da promene sistem takmičenja u drugoj ABA ligi. ”Iz ligaškog prešli smo u turnirski sistem takmičenja. Igraće se skraćena liga od 13 kola, imamo 15 sudija, tri delegata i tri predstavnika sudijske komisije ABA lige. Prvi turnir je ovde na Zlatiboru i smatram da nismo pogrešili, iako u Srbiji ima mesta sa većom košarkaškom tradicijom. Želeo bih da se zahvalim Opštini Čajetina i košarkaškom klubu ”Zlatibor”, kao i hotelima Palisad, Iris i Mons”, pošto su sve ekipe oduševljene smeštajem i preduzetim epidemiološkim merama na Zlatiboru’’ , rekao je Vojinović, dodavši da na turniru na Zlatiboru učestvuje 13 ekipa i da jedna ekipa nažalost nije doputovala, jer prema propisima ABA lige sve ekipe su morale da obave obavezan epidemiološki PCR test.

Ekipe imaju ograničenje da se kreću samo unutar hotela i dvorane, a uz pomoć Opštine Čajetina za ekipe će biti organizovani i turistički izleti do Stopića pećine i zlatiborske ”Gold gondole”.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

Izvor: Beta

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *