Vučić sa ruskim ambasadorom o realizaciji zajedničkih projekata

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su danas o daljem razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima i realizaciji zajedničkih projekata, saopštio je Vučićev kabinet.

Vučić i Bocan-Harčenko konstatovali su da su prošlonedeljni razgovori dveju delegacija, prilikom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, “potvrdili strateško opredeljenje dveju zemalja da, na osnovama izuzetnog uzajamnog poštovanja, nastave da razvijaju odnose u svim oblastima”, navodi se u saopštenju.

Oni su posebnu pažnju posvetili realizaciji konkretnih zajedničkih projekata i konstatovali da su radovi na gasovodu kroz Srbiju pri samom kraju, kao i da se nastavljaju radovi na deonici železničke pruge do Novog Sada.

Dvojica sagovornika su istakli značaj ceremonije paljenja Večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda. Vučić je još jednom istakao zajedničku slobodarsku tradiciju srpskog i ruskog naroda i njihovu borbu za mir i naglasio da ne postoji važnija misija od očuvanja istine o toj pravednoj borbi.

Izvor: Beta

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *