VIDEO pucnjave i eksplozije u centru Beča, sedmoro mrtvih

Agencija APA prenosi da je jedan osumnjičeni za napad uhapšen, pozivajući se na ministarstvo unutrašnjih poslova. Dodaju i da je jedan policajac teško ranjen. Austrijski mediji javljaju da je ispred sinagoge u centru Beča došlo do pucnjave i bombaškog napada. Čulo se, kako se navodi, nekoliko pucnjeva u blizini Švedenplaca i jedna osoba se navodno raznijela eksplozivnim pojasom. Kurier javlja kako je poginulo sedam osoba, prenosi Indeks. Policija je na Tviteru saopštila da je nekoliko ljudi ranjeno. Video snimak možete pogledati ispod teksta.

Agencija APA prenosi da je jedan osumnjičeni za napad uhapšen, pozivajući se na ministarstvo unutrašnjih poslova. Dodaju i da je jedan policajac teško ranjen.

Mediji navode i da je bilo više napadača i da su u bijegu. Policija je zamolila ljude da izbjegavaju mjesto događaja i šire područje.

Krone javlja kako ima mrtvih i ranjenih. Na lokaciji je velik broj policije.

Nekoliko medija je, javlja Kurier, na početku prenijelo kako se radi o napadu na obližnju sinagogu, ali Kurier dodaje kako ta informacija nije tačna.

Predsjednik jevrejske zajednice u Austriji kazao je na Tviteru da nije još uvijek jasno da li su sinagoga i obližnje kancelariji bile meta napada, te da su bile zatvorene u vrijeme pucnjave.

Krone javlja kako je ranjen čuvar ispred sinagoge, prenosi Indeks.

Broj pregleda: 2.114
Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *