(UŽIVO) Potpisan Sporazum između vlada Srbije i Francuske

U prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, ministar finansija Siniša Mali i francuski ministar Frank Rister potpisali su Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Francuske o saradnji u oblasti sprovodenja prioritetnih projekata u našoj zemlji.

Vučić je istakao da je sporazum o saradnji sa Francuskom veoma važan za Srbiju i njen dalji razvoj, te izrazio veliku zahvalnost francuskom ministru Franku Risteru što je u jeku pandemije došao u posetu našoj zemlji.

“Veliko hvala što ste u vreme najsnažnijeg talasa i napada korona virusa i na Srbiju i na celu Evropu, došli u Srbiju i pokazali koliko je prijateljstvo francuske države, predsednika i vlade prema našoj zemlji”, rekao je Vučić.

Poručio je da Srbija posebno ceni prijatelje koji svoje prijateljstvo pokazuju u teškim okolnostima.

“Uvek ste dobrodošli u Srbiju”, poručio je predsednik gostu iz Francuske.

Vučić je doda će sporazum doprineti modernizaciji elektro-mreže, o čemu se, kaže, odavno razgovaralo sa “Šnajder elektrikom”, ali iz različitih razloga do potpisa još nije došlo.

“Sada je sporazum potpisan, zahvaljujući odlučnosti predsednika Francuske i posvećenosti francuskih partnera, kao i našem napornom naprodnom radu”, rekao je Vučić.

Dodao je da je mnogo posla pred nama, da se krene u građevinske radove na projketu beogradskog metroa pre kraja sledeće godine, na prvoj liniji Makiš – Mirijevo.

“To je važna linija, koja će modernizovati Beograd i doprineti poboljšanju standarda građana”, rekao je Vučić.

Ministar Mali je istakao da je ovo veoma važan projekat i da je vredan 581 milion evra. On se zahvalio i francuskom ministru što se danas nalazi u Beogradu. Francuska potvrđuje svoje interesovanje da podrži prioritetne, strateške projekte u Srbiji i da angažuje svoja finansijska sredstva.

“Danas smo potpisali veoma važan sporazum sa vladom Republike Francuske, o saradnji na realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata. Konkretno mislim na projekat izgradnje metroa u Beogradu, i na projekat unapređenja i povećanja efikasnosti elektrodistributivne mreže u našoj zemlji” rekao je ministar.

Francuski ministar je istakao da sinoć stigao u Beograd i da mu je bilo jako važno da je danas u Beogradu i da prisustvuje potpisivanju Sporazuma koji je važan korak i etapa.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima.

Izvor: nova.rs

The post (UŽIVO) Potpisan Sporazum između vlada Srbije i Francuske appeared first on SANDZAKLIVE.COM – Najuticajniji portal u Sandžaku..

Izvor: Sandzaklive

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *