U naredne dve godine investicije za izgradnju hidroelektrana, puteva i bolnica

milorad-dodik-4-Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ima energiju da, zajedno sa Srbijom, u naredne dve godine obezbedi oko dve milijarde maraka novih investicija za izgradnju hidroelektrana, puteva i bolnica i na taj način će biti potpuno stabilizovana.

Istakao je da je u zdravstveni sektor u narednom periodu potrebno još više ulagati i da je jedan od prvih ciljeva izgradnja svih objekata koji su neophodni za normalno funkcionisanje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, prenosi Srna.

Dodik je rekao za RTRS da se sada u vreme pandemije korona virusa pokazalo koliko je bilo važno to što je Republika Srpska godinama ulagala u zdravstveni sektor. On je naveo da se u bolnici u Zvorniku gradi novi deo, a rekonstruiše stari, dok je pri kraju rekonstrukcija bolnice u Foči.

– Završili smo bolnice u Istočnom Sarajevu, Nevesinju i Bijeljini. Sad gradimo u Doboju, gradićemo u Trebinju i potpuno rekonstriusati bolnice u Prijedoru i Gradišci – rekao je Dodik.

Izvor: blic.rs

The post U naredne dve godine investicije za izgradnju hidroelektrana, puteva i bolnica appeared first on SANDZAKLIVE.COM – Najuticajniji portal u Sandžaku..

Izvor: Sandzaklive

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *