Stigla vrijedna oprema za bolnicu u Novom Pazaru

U Opštu bolnicu Novi Pazar je stigla vredna medicinska oprema koje je uputilo Ministarstvo zdravlja, a nakon sastanka predsjednika Aleksandra Vučića s direktorima kovid bolnica.

Kako je i dogovoreno prošle nedelje na sastanku u Beogradu, stigao je jedan mobilni rentgen aparat i deset kardio respiratornih monitora. Mobilni rentgen je već smješten u kovid zonu, odnosno na infektivno odeljenje, a kardio respiratporne monitore koristiće intenzivna nega i anestezija.

Nakon sastanka s direktorima kovid bolnica predsjednik Vučić i Ministar zdravlja dodelili su Opštoj bolnici pomoć u opremi koja se sastoji od 10 kardio respiratornih monitora kvalitetne izrade koji će mnogo pomoći u praćenju stanja pacijenata i jednog mobilnog rentgen aparat, kazao je načelnik anestezije dr Nermin Feković.

Feković je dodao da ovo nije prvi put da u ovdašnju bolnicu stiže vrijedna oprema.

U prvoj donaciji je došlo 10 respiratora, kasnije u dva navrata 20 respiratora i 10 monitora. Takođe je došao i ogroman broj propratne opreme i tehničkih sredstava koji su potrebni za održavanje tih aparata.

Takođe, špric pumpi, infuzionih pumpi, monitora portabilnih, pulsnih oksimetara i ostalih potrebnih elemenata za funkcionisanje tih aparata, objasnio je Feković.

Na sastanku je dogovorena kupovina novog sanitetskog, kompletno opremljenog vozila za šta je Dom zdravlja već dobio sredstva, a nabavka je raspisana.

Broj pregleda: 17

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *