Škrijelj: Neću nositi masku i niko me na to ne može natjerati

Raspravom o izvještajima o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini nastavljena je sjednica Skupštine Novog Pazara koja je prekinuta sinoć, tri sata poslije ponoći. 

Odbornik SDP-a Meho Mahmutović u svom obraćanju kazao da se odbornici moraju pridržavati preventivnih mjera, što podrazumijeva nošenje zaštitnih maski dok borave u skuptšinskoj sali. On je kazao da će svi oni koji ne nose maske biti sankcionisani.

Govor Mahmutovića izazvao je niz reakcija odbornika SDA Sandžaka.

Odbornik Ahmedin Škrijelj kazao da neće nositi masku, te da ga na to niko ne može natjerati. Škrijelj kazao da je Mahmutović jučer prijetio odbornici dr. Hanadi Hajdinović da će joj oduzeti licencu zbog izlaganja u kojem je tražila da Zavod za javno zdravlje da mišljenje o zaštitnim maskama, njihovoj upotrebi, specifikacijama i sl, javlja agencija Sana.

Odbornica Hajdinović u svom odgovoru kazala da joj Mahmutović nije dao licencu, te joj je ne može ni uzeti. Poručila da je ponosna na svoje zvanje koje je stekla znanjem, podsjećajući da je protiv Mahmutovića pokrenut proces provjere njegove doktorske disertacije.

(Agencija Sana)

Broj pregleda: 72




Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *