Skandal: “Sjenička heroina” uzela bolovanje da ide kod političkih protivnika ERDOGANA

Odbornica sjeničke skupštine Dženeta Biševac je došla u centar pažnje kao “heroina”, kada je, suprotno politici stranke SDA koja je delegirala u skupštinu, podržala koaliciju oko SPP. Iz SPP su je tada proglasili “heroinom” i optužili Nermina Kamberovića i koaliciju oko SDP i SDA da su “kupili” odbornike Momira Kovačevića, Marka Pantovića i još jednu odbornicu PS.

Danas je Dženeta Biševac opet u centru pažnje, jer je na fejsbuku objavljena njena fotografija iz Turske sa Sanelom Halković, aktivistkinjom SPP i njihovim domaćinom Refikom Akovom, liderom sekularističke Republikanske partije, saradnikom Abdulaha Gulena i osvedočenim protivnikom Redžepa Erdogana. Ko je Refik Akova možete vidjeti na ovom LINKU. Prvo pitanje koje se postavlja je da li je ovo putovanje nagrada za “preletanje” u SPP? Naravno, Srbija je slobodna država i može putovati ko gdje hoće, samo je potrebno sa poslodavcem regulisati odsustvo, uzeti godišnji odmor ili neplaćeno odsustvo.

Na fotografiji su Dženeta Biševac, Sanela Halković i Refik Akova

Na fotografiji su Dženeta Biševac, Sanela Halković i Refik Akova

Dženeta Biševac je zaposlena u Ustanovi za sport i kako saznajemo, na bolovanju je od prije 20 dana. Bolovanje joj je otvorila Nermina Mujagić, supruga Muniba Mujagića, ginekolog u sjeničkom domu zdravlja. Po tom dokumentu, Dženeta ima ozbiljne zdravstvene probleme, zbog kojih mora mirovati.

Postavlja se pitanje odgovornosti, kako Dženete Biševac, jer je zabranjeno putovati u inostranstvo za vrijeme bolovanja, tako i doktorice Nermine Mujagić koja je dala takvo bolovanje. Narednih dana očekujemo odgovore na ova pitanja.

U koaliciji SDA-SDP u Sjenici tvrde da je u pitanju klasično lažno bolovanje i putovanje za Tursku kod politickog mentora Muamera Zukorlića, predsjednika sekularističke Republikanske partije, kao dio nagrade za “poklon” u vidu odborničkog mandata SDA.

Doznake za bolovanje Dženete Biševac

Doznake za bolovanje Dženete Biševac

Doznake za bolovanje Dženete Biševac

Doznake za bolovanje Dženete Biševac

Redakcija Sandžak Danas

Broj pregleda: 4.356

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *