Selaković i ambasador Maroka: Odnosi na ‘istorijskom maksimumu’, moguće unapredjenje u ekonomiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i ambasador Maroka u Srbiji Mohamed Amine Belhaž ocenili su danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje “na istorijskom maksimumu”, ali i da je moguće dalje unapredjivanje, posebno u oblasti ekonomije, poljoprivrede i namenske industrije.

Selaković je ukazao da je Srbija zainteresovana i za dalji razvoj svih oblika obostrano korisne saradnje i da je spreman da pruži svoj maksimalan doprinos i na tom planu, posebno kada je reč o saradnji u oblasti energetike, kulture, sporta, obrazovanja, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dodao je i da je saradnja dve zemlje na multilateralnom planu “veoma dobra” i da postoji želja da se ona i dalje razvija uz uvažavanje obostranih interesa.

Srbija, kako je naveo, nastoji da deluje kao faktor mira i stabilnosti na Balkanu i čini sve što je u njenoj moći da se problemi i otvorena pitanja rešavaju dijalogom, na miran i kompromisan način.

Šef srpske diplomatije zahvalio je ambasadoru Belhažu na principijelnoj podršci njegove zemlje očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, navodi se u saopštenju.

Selaković je naglasio da je pozicija Srbije po pitanju Zapadne Sahare poznata, principijelna i nepromenjiva, te da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Maroka i nastojanje te države da bude izvoznik mira i stabilnosti i promoter vrednosti kao što su sloboda protoka ljudi, robe i kapitala.

Izvor: Beta

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *