Prijepolje sa najproblematičnijom epidemiloškom situacijom, osobe iz Crne Gore donijele KORONU

Sa 21 novim slučajem korona virusa, Prijepolje i dalje drži neslavno zvanje opštine Zlatiborskog okruga sa najproblematičnijom epidemiloškom situacijom, s tim što za razliku od prehtodnih dana nije na prvom mjestu u biltenu u kome se izvještava o broju oboljelih na dnevnom nivou.

Opština Zlatiborskog okruga sa najviše prijavljenih slučajeva (24) je Kosjerić, gdje se broj novozaraženih do sada kretao između jedan i šest, inače lokalna samouprava sa ubedljivo najmanje zaraženih od početka pandemije. Od ukupnog broja slučajeva korone u Kosjeriću, računajući od marta, danas je potvrđena petina, piše “Blic”.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, sa 24 slučaja u Kosjeriću i 21 u Prijepolju, korona virus je danas potvrđen kod 71 lica, što je ubedljivo najviše do sada u jesenjem talasu epidemije. Iz Užica je 15, Požege tri, a Arilja, Bajine Bašte i Priboja po dva nova slučaja.

Od proglašenja pandemije do danas u Prijepolju su od korone obolela 402 lica, s tim što četvrtina od ovog broja otpada na posljednjih osam dana.

Prenijeli zarazu iz Crne Gore

“Zaraza u Prijepolju počela je da se širi od osoba koje su došle iz Crne Gore, najpre u njihovim porodicama a kasnije i u radnim kolektivima – rekla je “Blicu” dr. Aleksandra Andrić iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

U Prijepolju je juče zasjedao Opštinski štab za vanredne situacije i procenio da još nije vreme za uvođenje vanredne situacije, s tim što nije isključeno da bi ona mogla biti na snazi za narednih nekoliko dana.

Od danas prijavljena 24 slučaja iz Kosjerća, kažu u ZZJZ Užice, šest su radnici jedne firme, a ostali zaposleni u manji firmama, kontakti pozitivnih, oboleo je i jedan student.

“Svi iz Kosjerića imaju blage kliničke forme”, rečeno je u ZZJZ.

U opštoj bolnici Užice hospitalizovano je sedmoro pacijenata sa težom kliničkom slikom. Svi su na intenzivnoj nezi a petoro ih je na respiratorima. Iz dana u dan povećava se broj zbinutih u privremenoj kovid bolnici u prostoru nekadašnje užičke kasarne. Danas ih je 89, u odnosu na juče 17 više. Kapacitet privremene kovid bolnice, u koju se smještaju oboljeli sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, su 152 kreveta.

Izvor: Blic.rs

Broj pregleda: 19

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *