Pokret Oslobodjenje traži hitan postupak vlasti Hrvatske zbog napada na Pupovca u Glini

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević osudio je današnji napad na lidera Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj, Milorada Pupovca koga je u Glini, tokom obilaska naselja pogodjenih zemljotresom, više osoba vredjalo uzvikujući ustaške parole.

Beogradski mediji su preneli da su Pupovca u Glini vredjale tri grupe psujući mu majku, nazivajući ga lopovom i uzvikujući “Ubij Srbina!”.

Povodom toga je predsednik pokreta Oslobodjenje u pisanoj izjavi je vlasti Hrvatske pozvao da što pre nadju napadače, navodeći da je Pupovac “prvak srpskog naroda u Hrvatskoj i da kao takav mora da ima zaštitu i hrvatskih i srpskih institucija”.

“Srbi Banije teško su postradali i u Drugom svetskom ratu i u Oluji, sada ih je pogodio i zemljotres, i poslednje što im treba je da slušaju ovakve povike i gledaju ovakve napade na svom kućnom pragu”, naveo je Djordjević i napade nazvao “varvarskom ideologijoom”.

Djordjević je apelovao na gradjane Srbije i dijasporu da pomognu Srbima-povratnicima i parohijama Srpske pravoslavne crkve u mestima koja su teško pogodjena zemljotresom u Hrvatskoj.

Izvor: Beta

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *