Pjevač Haris Skarep poveo PROTEST ugostitelja u Novom Pazaru

Zbog skoka zaraženih koronavirusom u Novom Pazaru su donijete nove mjere predostrožnosti koje su istog dana stupile na snagu. Naime, ugostiteljskim objektima smanjeno je radno vrijeme sa 23 sata na 21 sat, što je pobunilo brojne vlasnike, menadžere i konobare restorana i kafića.

U centru grada, gdje se okupilo stotine ljudi, tim povodom održan je protest, a jedan od glavnih pokretača je pjevač Haris Skarep, koji je vlasnik jednog šiša bara u ovom gradu.

Pjevač je za portal Nova.rs objasnio šta se zaista desilo.

“U Novom Pazaru 02.11. donijeta je mjera da ugostiteljski objekti skrate radno vreme sa 23 sata na 21 sat. Iako su mjere donijete u toku dana, nadležni iz lokalne samouprave su zahtijevali da se primjenjuju od istog dana. Smatramo da je došlo do selektivnog primenjivanja vanrednih mjera i da su ponovo ugostitelji na udaru. Poštovali smo sve naložene mjere, kapacitete lokala smo sveli na minimum, ali i pored toga, došlo je do novih mjera”, rekao je pjevač i dodao apel ugostitelja u nadležnim organima i Kriznom štabu.

“Od nadležnih tražimo samo jedno, a to je da misle na porodice svih ljudi koji se bave ugostiteljstvom i žive od tog posla. Niko od nas ne želi da se broj novozaraženih poveća, ali želimo mogućnost da zaradimo za normalan život, poštujući sve mjere kako bismo zaštitili naše sugrađane”, rekao je pjevač.

Izvor: Nova.rs

Broj pregleda: 48

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *