Search

Novi Pazar: U muzeju “Ras” nedostaje 141 eksponat

13

Muzej “Ras” iz Novog Pazara raspolaže sa 5.413 eksponata, utvrđeno je nakon revizije svih fondova koje ta ustanova poseduje, rekao je danas direktor muzeja Fuad Baćićanin.

On je za radio Sto plus naveo da je revizija ove godine rađena prvi put i na osnovu toga nje poznat koji broj eksponata nedostaje, kao i onih kojima je neophodna konzervacija.

“U muzeju nije pronađen 141 eksponat koji je inventarisan, 14 predmeta iz etnološke zbirke smo otpisala jer su bili u veoma lošem stanju, a za 432 eksponata biće potrebna hitna konzervacija. Utvrđeno je i da muzejska biblioteka poseduje 3.501 publikaciju”, rekao je Baćićanin.

On dodaje da obzirom na veliki broj eksponata i dela iz likovne i primenjene umetnosti koje poseduje ova ustanova, Novi Pazar zaslužuje da ima i Muzej savremene umetnosti.

Eksponati u muzeju “Ras” svedoče o istoriji Novog Pazara i okoline, od praistorije do današnjih dana.

izvor Danas
One thought on “Novi Pazar: U muzeju “Ras” nedostaje 141 eksponat

  1. Nepoznato

    To je važnije od čestitke vođe četnika sa desne strane Drine vođi četnika sa leve strane Drine…
    Činiti zlo komšijama, ne poštovati državu Bosnu i Hercegovinu i njene institucije, izvršiti genocid i slaviti ga, a nadati se dobru, to je nemoguće! Nameće se pitanje, imaju li Srbi u svojoj historiji bar jedan dan u godini da obilježe ili slave, da ne sipaju so na žive rane komšijama, a da nije rat, kama, pljačka, silovanje, logori, krv, genocid…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.