Novi Pazar: Skupštinsko zasjedanje ušlo u četrnaesti sat

Sjednica Skupštine Novog Pazara traje već 14 sati, a odbornici su usvojili tek trećinu od predviđenih 75 tačaka dnevnog reda.

Osim drugog rebalansa budžeta i potvrđivanja mandata novim odbornicima lokalnog parlamenta, danas je usvojen i predlog da se Murska ulica nazove po Naseru Vučelju, Novopazarcu koji je kao pripadnik Vojske Jugoslavije poginuo 1999. godine.

Skupština je usvojila i Odluku o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta kojom je smanjena naknada za izgradnju stambenih objekata površine manje od 200 kvadrata. Usvojena je i odluka kojom će biti uvećana taksa za isticanje reklama kladionicama i kockarnicama pa će sada iznositi 101 dinar dnevno po kvadratnom metru reklame.

Na sjednici je odlučeno i da boravišna taksa za smeštaj u ugostiteljskim objektima bude smanjena sa 120 na 110 dinara po danu.

Izabrani su članovi savjeta za bezbjednost i rodnu ravnopravnost, a usvojena je i promjena naziva Sportsko-sajamske ustanove “Pendik” u Ustanova za sport, kao i izmene statuta te javne ustanove.

Na dnevnom redu će još biti i nova kadrovska riješenja i imenovanje novih direktora “Gradske čistoće”, “Parking servisa”, “Zavoda za urbanizam”, Turističke organizacije i Sportsko-sajamske ustanove “Pendik”,a po sprovedenom konkursu biće imenovan direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta.

Direktori javnih preduzeća i ustanova podnijeće izvještaje o radu u prošloj godini odbornicima lokalnog parlamenta.

Na dnevnom redu je i izvještaj o radu Štaba za vanredne situacije tokom epidemije korona virusa u Novom Pazaru.

Broj pregleda: 251

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *