Novi Pazar: “Hvala vašim ljekarima, hvala narodu Kragujevca.”

Na rukometnoj utakmici u Novom Pazaru, u kojoj je istoimenom klubu gostovao Radnički iz Kragujevca, tokom cijelog meča bio je istaknut transparent: “Hvala vašim lkekarima, hvala narodu Kragujevca”.

Na ovaj način, sportisti Novog Pazara u subotu su izrazili zahvalnost kragujevačkom medicinskom osoblju, koje je u najtežem periodu pandemije u tom gradu, pomoglo u liječenju građana i organizovanju rada Opšte bolnice.

Nesvakidašnji gest zahvalnosti i dobrodošlice zatekao je rukometaše kragujevačkog Radničkog, koji su u Novom Pazaru igrali prvenstvenu utakmicu petog kola Superlige Srbije, pred praznim tribinama. Ipak, kragujevačke rukometaše, umjesto aplauza i pozdrava publike, dočeo je transparent zahvalnosti preko cijelog zida sportske hale “Pendik”.

“Hvala vašim ljekarima, hvala narodu Kragujevca”, pisalo je na transparentu, a ovim gestom domaćini utakmice još jednom su istakli da ne zaboravljaju na pomoć koja im je stigla kada je bilo najteže.

Podsjetimo, krajem juna i početkom jula, Novi Pazar postao je žarište koronavirusa i grad sa najvećim brojem zaraženih i smrtno stradalih u Srbiji. U tom trenutku među inficiranima je bio i veliki broj ljekara i medicinskih tehničara, pa su brigu o pacijentima preuzeli zdravstveni radnici iz drugih ustanova, a prvi su stigli ljekari i tehničari iz Kragujevca.

Kragujevačku ekipu infektologa, anesteziologa i medicinskih tehničara predvodio je regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg Slobodan Milisavljević iz Kragujevca. Doktor Milisavljević je sa svojim timom novopazarsku Opštu bolnicu prilagodio radu u kovid režimu i primjenio sistem epidemiološke zaštite i protokole liječenja koji su se uspješno pokazali u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Osim zbrinjavanja kovid pacijenata, kragujevačko medicinsko osoblje, tokom jula liječilo je i oboljele od drugih nezaraznih bolesti, a transparentom koji je istaknut u sportskoj hali, Novopazarci i poslije više mjeseci pokazuju da cijene podršku i pomoć koju su dobili od Kragujevca.

Iz Radničkog kažu da ih je transparent dirnuo i iznenadio, te da su u Novom Pazaru naišli na topao i prijateljski prijem.

“Mi smo sa ekipom Novog Pazara u prijateljskim odnosima odavno, često smo igrali zajedno, dobro se znamo i van terena. Naše prijateljstvo dugo traje, a ovim transparentom su nas baš dirnuli. Njihova zahvalnost je u prvi plan stavili ljudske i moralne osobine i mi smo bili jako zahvalni što su nam na taj način poželjeli dobrodošlicu”, kaže za Nova.rs pomoćni trener Miloš Sretenović.

On se nada da je ovaj gest zahvalnosti stigao i do javnosti.

“Sam početak utakmice bio je jako dirljiv jer se i zvanični spiker zahvalio kragujevačkom medicinskom osoblju, svim građanima Kragujevca i nama sportistima. Lijepo je kad tako nešto doživite na sportskom terenu. Mi smo se kasnije trudili da nas te emocije ne sustignu na utakmici. Dali smo sve od sebe, ali su domaći igrači ipak bili bolji i zasluženo su pobijedili”, priča Sretenović.

Utakmica u Novom Pazaru završena je rezultatom 25:24 za domaći tim, ali je ipak na ovom sportskom događaju, ističu u kragujevačkom klubu, pobijedila ljudskost i humanost.

Gest sportista iz Novog Pazara pohvalio je i direktor SPD Radnički Bojan Ilić, riječima da “teška vremena pokazuju ko je kakav čovjek”.

“Ova pandemija ne služi samo da se borimo protiv nje, nego da se jednog dana, kada sve ovo prođe, pogledamo u oči. Bitno je, prije svega, da budemo ljudi”, zaključio je Ilić.

Izvor: Nova

Broj pregleda: 218

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *