Mladić pod dejstvom alkohola i narkotika vozio 167 kilometara na sat na Novom Beogradu

Pripadnici Uprave saobraćajne policije su na auto-putu Beograd–Šid, u Novom Beogradu, prilikom kontrole saobraćaja takozvanim “presretačem” zaustavili vozača koji je vozio brzinom 167,3 kilometra na čas, saopšteno je danas iz MUP-a.

Policijski službenici podneli su prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv muškarca (21), koji je vozio automobil “BMV” na auto-putu, na delu gde je brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na čas, brzinom od 167,3 kilometra na čas.

Takodje, vozač nije postupio po naredbi policijskih službenika i nije zaustavio vozilo, već se isključio sa auto-puta i dva puta prošao kroz crveno svetlo.

Nakon što je policija zaustavila vozača, alkotestiranjem je utvrdjeno da je imao 1,33 promila alkohola u organizmu, dok je uredjajem za detekciju psihoaktivnih supstanci utvrdjeno da je bio pod dejstvom narkotika, zbog čega je zadržan u policijskim prostorijama.

Prekršajni sud je učinioca prekršaja osudio na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 240 sati, novčanu kaznu od 300.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 25 kaznenih poena, zbog čega će mu biti oduzeta vozačka dozvola.

Izvor: Beta

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *