Mještani 15 sela na Pešteri odsječeni od glavnog puta!

Na regionalnom putu Sjenica-Bare postavljene su barikade pa su mještani čak 15 sela odskečeni od centra opštine. Najteže im je, kako kažu, kad padne snijeg i zato se već sad plaše dolazeće zime.

– Ovaj put postoji vijekovima, a neko je našao za shodno da stavi među. Kamenje stoji po sredini i prolaz je nemoguć. Ne možemo djecu bezbjedno da prevezemo do škole. Ovde su ogromni sniježni smetovi i preko zime je još tri puta teže nego ljeti. Ovim putem svakodnevno prolazi desetoro djece i 15 radnika. Vozilom dođemo do dijela puta koji je blokiran, pa onda taj prelaz pređemo pješke, manju djecu nosimo kad su kiša i blato, jer je i asfalt tu u prekidu – priča mještanin sela Bare Veroslav Radović.

Mještani kažu da je problem nastao prije dvije godine kad je lokalna konfekcija privatizovana, a vlasnik zagradio dio puta.

– Ne znamo odakle mu to pravo. Kako neko može da kupi državni put i radi sa njim šta mu je volja? Mi sa njim ne možemo da se tjeramo, u pola noći pomjera kamenje sa kojim je put pregradio, kako njemu odgovara. Ovo je ogroman problem i apelujemo na nadležne institucije da nađu rješenje, jer ne samo da ovuda idu djeca u školu, već i oko 50 bolesnika starijih od 70 godina je direktno ugroženo jer ne mogu kod ljekara – kaže Zoran Adamović.

Mještani ističu da su u velikom problemu jer je državni put postao, kako kažu, očigledno privatni.

(Kurir.rs/Rina/Foto:Rina)

Broj pregleda: 1.177

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *