Korona pokolj: Vizoni u Danskoj ubijeni, bačeni u grobnice

Više od 17 miliona vizona ubijeno je i bačeno u masovne grobnice u Danskoj u pokušaju da se iskoreni mutirani niz koronavirusa zbog kog će potencijalna vakcina biti manje efikasna.

Britanski ministar zdravlja Met Henkok upozorio je da bi nova varijanta kovida 19 – nazvana Klaster 5 – mogla da izazove “ozbiljne posledice” ako se raširi i pozvao na “brzu i odlučnu” akciju i karantin za sve koji u Britaniju dolaze iz Danske.

Klaster 5 izazvao je globalnu paniku jer je otporan na neka antitela, a vakcina protiv koronavirusa upravo je bazirana na antitelima koje razviju oni koji su preležali koronu.

Vizoni

Danski zvaničnici odlučni su da zaustave širenje zaraze pre nego što uđe u opštu populaciju i do sada se zna za samo 13 slučajeva klastera 5 među ljudima na severu zemlje.

Na društvenim mrežama i po internetu pojavile su se šokantne fotografije bagera i kamiona koji hiljade mrtvih životinja bacaju u ogromne rake, dok radnici u hazmat odelima prstaju vozila dezinfekcionim sredstvima.

Foto: Morten Stricker/Dagbladet Holstebro Struer/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Danski zvaničnici saopštili su da su životinje zakopane u blizini grada Holstebro na severozapadu zemlje jer nemaju dovoljno materijala da spale sve leševe.

Foto: EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen

Plan danskih vlasti da istrebe 17 miliona ovih glodara naišao je na prepreku jer vlada nema pravni osnov za takvu akciju. Do sada je najmanje dva miliona ovih životinja ubijeno u zemlji.

Foto: EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen

Naučnici veruju da je mutirani virus prešao sa radnika na farmama nerca na kune ovog leta a potom se ponovo vratio na ljude.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi


Izvor: nova.rs

The post Korona pokolj: Vizoni u Danskoj ubijeni, bačeni u grobnice appeared first on SANDZAKLIVE.COM – Najuticajniji portal u Sandžaku..

Izvor: Sandzaklive

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *