Ko je Vučićev izaslanik koji ide u Vukovar pa im je to “skandal”

Vukovar — U Vukovaru se u sredu obeležava Dan sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, a tenzije već počinju zbog, kako pišu hrvatki mediji, Vučićevog izaslanika.

Izvor: Tanjug, index.hr

EPA-EFE Christian Bruna

EPA-EFE Christian Bruna

U Vukovar bi trebalo da dođe predsednik SDSS-a Milorad Pupovac zajedno s predstavnicima stranke kako bi odao počast žrtvama. U toj delegaciji će biti i, kako piše Index.hr, i Veran Matić, specijalni izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pupovac je rekao da je Vučićev izaslanik Veran Matić hteo da dođe u Vukovar i prošle godine, ali mu je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tada poručio da nije dobrodošao.

Penava, međutim, isto očito razmišlja i danas, navodi Index i dodaje da je on rekao da će to biti skandal ako se ta delegacija pokloni srpskim žrtvama.

Stigla odmah i reakcija

Penzionisani komandant brigade Hrvatske vojske Miodrag Demo kritički se osvrnuo na izjavu gradonačelnika Vukovara.

Demo kaže da Penava, bivši HDZ-ovac i aktuelni poslanik Domovinskog pokreta, ne bi trebalo to da radi. “Ne bi to trebao to da radi. On bi kao domaćin trebalo da obezbedi mesto svima i da poštuje to. Od toga ne treba praviti dnevno politikanstvo”, rekao je Demo gostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Izvor:

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *