Kasim Zoranić najavio nova ukorićavanja Raške, Jošanice i Trnavice

Novi Pazar je uz pomoć JP Srbijavode i Svetske banke dobio preko 2 kilometra ukorićenih rijeka, čime je značajnoj mjeri riješen problem sa poplavama u ovom gradu. O daljim planovima u ovoj oblasti na poslednjem skupštinskom zasjedanju govorio je odbornik Kasim Zoranić. Kao uposlenik JP Srbijavode on je najavio nastavak ukorićavanja Jošanice, Trnavice I Raške u narednom periodu.

Odbornik Sandžačke demokratske partije Kasim Zoranić, svoj dugogodišnji angažman u Javnom preduzeću Srbijavode uskoro završava. Njegovim zalaganjem uspješno je završen projekat ”Ukorićavanja rijeka Raške, Deževske i Banjske” rijeke za koje je Svetska banka izdvojila 219 miliona dinara.

Urađen je I kolektor i celokupna kanalizacija ispod Banjske petlje, čime probijen put od Jalije do Carske ćuprije. Realizacijom ovog projekta Novi Pazar je u velikoj mjeri rešio problem poplava.

Zoranić kaže da je u planu i novo ukorićavanje rijeka, a sredstva za izradu tog značajnog projekta obezbediće JP Srbijavode.

“JP Srbijavode” uradilo je projekat ukorićenja rijeka za ukupnu dužinu od 7km. i 100.metara.Uslov za korićenje rijeka u Novom Pazaru Raške, Jošanice I Trnavuce je riješenje imovinsko pravnih odnosa I pokretanja postupka gradjevinske dozvole da bi se apliciralo u evropskim i republičkim fondovima, ili pak aplikacija za kredit. Ukorićenje Raške u dužini od 2.500.metara uzvodno od postojeće , Trnavica od ušća u Jošanicu 3.600.metara uzvodno,Jošanice uzvodno od postojeće regulacije u dužini od 1.000.metara. To su projekti koji su završeni u JP “Srbijavode”. Grad Novi Pazar treba pod hitno da pristupi riješavanju imovinsko pravnih odnosa kako bi se stekli uslovi za izdavanje građevinske dozvole, da se podhitno organizuje sastanak na kome će pozvati svi učesniciu realizaciji projekta :gradski urbanista, odeljenje za urbanizam, imovinska pravna služba, pravobranilac, građevinska inspekcija i drugih za koje se proceni da mogu pomoći”, rekao je Zoranić.

Zoranić očekuje da će kada projekat bude završen, građani, koji žive pored Raške, Jošanice I Trnavice biti znatno bezbijedniji od poplava.

Broj pregleda: 95

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *