Kandidat NiP-a Enes Kazić: Izgubio sam zbog SDP-a, na to je posebno utjecao Igor Stojanović

Kandidat SDA Hamdo Ejubović ponovo će biti načelnik Općine Hadžići. On je u izbornoj utrci pobijedio Enesa Kazića, kandidata Naroda i pravde, kojeg su podržale stranke “Četvorke”, odnosno koalicija koju, pored Naroda i pravde, čine još SDP, Naša stranka i NBL.

Kazić je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici kazao da je načelnik Općine Hadžići “izabran glasovima SDP-a”.

– Na to su posebno utjecali Igor Stojanović, predsjednik Kantonalnog izbornog štaba, i Dupovac Mirsad, nosilac liste SDP-a Hadžići, a sve zbog ličnih interesa, te ne poštujući potpisani sporazum koalicije – napisao je Kazić.

Kandidat Naroda i pravde tvrdi da se radilo o prevari, te da je u njoj učestvovala i Općinska izborna komisija, koja je, smatra on, dozvolila krađu na biračkim mjestima u Zoviku, Grivićima, Vrančićima i Mokrinama.

– Upozoreni su pismeno od strane političkih subjekata, ali nisu smjeli to promijeniti, a zna se od koga. Svaka pobjeda na nepravdi ne može dati rezultate, a u to će se građani uvjeriti u narednom periodu – napisao je Kazić.

Dragi moji sugrađani, analizom izbornih rezultata moram vas obavijestiti da je na ovim izborima Općinski načelnik…

Posted by Enes Kazić -Kandidat za načelnika Općine Hadžići on Wednesday, November 18, 2020

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://connect.facebook.net/bs_BA/sdk.js#xfbml=1&version=v2.8&appId=144133925736877”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

The post Kandidat NiP-a Enes Kazić: Izgubio sam zbog SDP-a, na to je posebno utjecao Igor Stojanović appeared first on SANDZAKLIVE.COM – Najuticajniji portal u Sandžaku..

Izvor: Sandzaklive

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *