JOŠ JEDNA NOVA MJERA! Sljedeće nedjelje na raspustu I SREDNJOŠKOLCI

Naredne nedjelje na raspust ne idu samo osnovci, već će i srednjoškolci. Počev od srijede, svi učenici osnovnih i srednjih škola imaće tri dana odmora, odlučeno je na današnjem zasjedanju Kriznog štaba.

Kako “Blic” saznaje odustalo se od ideje koja je bila u opticaju da prije raspusta, ponedjeljak i utorak bude nastava onlajn. Ipak, je prelomljeno da đaci idu u školu. Prvobitno na raspust od srijede do petka trebalo je da idu samo đaci u osnovnoj školi.

Produženi raspust je kao opciju prvo spomenuo ministar prosvjete Branko Ružić, a da se o tome pomnoo razmatralo pomenuo je epidemiolog Predrag Kon.

– U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži. Dolazilo je do klastera u tri srednje škole u Beogradu. Zabilježen je 61 novi slučaj zaraze u srednjim i 57 u osnovnim školama prošle nedjelje, što je dva i po puta više nego ranije i taj broj će se povećavati. Produženi raspust bismo kombinovali sa drugim mjerama koje mogu da budu primjenjene – kaže dr Kon.

Što se tiče osnovnih škola ukupno je zaraženo prethodne nedjelje 47 učenika i 34 nastavnika, podaci su koje je “Blic” dobio od Ministarstva prosvjete. Da se o reorganizaciji nastave ozbiljno razmišlja potvrdio je jučza “Blic” novi ministar kroz saopštenje.

– Zbog trenutne epidemiološke situacije Krizni štab razmotriće potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama. Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih“, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Kako je “Blic” juče prvi pisao Krizni štab bi mogao donijeti odluku da u ponedjeljak i utorak osnovci imaju onlajn nastavu, a potom naredna tri dana budu na takozvanom mini jesenjem raspustu.

Broj pregleda: 315
Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *