Iz Sjenice stižu ZABRINJAVAJUĆE SLIKE / Krizni štab razmišlja o NOVIM MJERAMA protiv korone

Dok se širom zemlje i dalje bije bitka sa korona virusom, pooštravaju i uvode nove mjere, iz Zlatiborskog okruga, tačnije iz Sjenice, stižu slike koje nisu ni malo u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u kojoj se nalazimo.

Tamo je, sudeći prema fotografijama, sa profila Sjeničke novine na društvenoj mreži Fejsbuk, održana dženaza hadžije dr Alije Mahmutovića na kojoj je prisustvovalo, u trenutku ovakve epidemiološke situacije, previše ljudi.

Građani su formirali redove duž ulice, kao i ispred groblja, a samoj dženazi prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi.

“Naš hadžija je bio uzoran građanin i džematlija. Pozivao je na činjenje dobra koje je i sam činio. Njegovi govori su bili inspirativni i produhovljeni i nikoga nisu ostavljali ravnodušnim”, navedeno je uz jednu od fotografija.

Ništa ovo ne bi bilo čudno i neuobičajeno da trenutno ne bilježimo povećanje broja zaraženih korona virusom, a apeli struke za poštovanje mjera su sve češći. Pri tom već duži vremenski period novoformirana vlast nije formirala krizni štab, tek je danas formiran. Ovo je jedini sandžački grad koji u vrijeme nadolazuće pandemije dočekuje bez nadlježnog državnog organa odgovornog za preventivu i kordinaciju zdravstvenih ustanova.

Sudeći po fotografijama ne možemo da kažemo da su se mjere ovom prilikom poštovale, istina je da određen broj ljudi nosi masku, ali kako bi bili u potpunosti bezbjedni potrebno je da se svi štitimo.

Podsjećamo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.299 osoba, od čega je pozitivno 2.112. Nažalost, preminulo je još 10 ljudi.

Izvor Blic / Sandžak Danas

Broj pregleda: 510

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *