ISTRAŽUJEMO: Šta se krije iza isključenja grijanja velikoj džamiji u Sjenici

Povodom isključenja grijanja džamiji Valide Sultan u Sjenici, kontaktirali smo džematski odbor i oni su nam prenijeli da su donijeli sljedeći plan akcije u tri koraka. Prvo, tražili su sastanak sa još uvijek aktuelnim predsjednikom Opštine Sjenica Munibom Mujagićem. Drugi korak je kontaktiranje svih medija u Srbiji povodom ove situacije, a treći korak organizovanje protesta od strane džematlija. U razgovoru sa nama, povjerili su nam se i da planiraju da se obrate Ambasadi Republike Turske i Zavodu za zaštitu spomenika kulture, kao dvijema institucijama koje su u potpunosti podržale priključivanje grijanja na opštinski sistem.

Ono što je naročito zanimljivo u cijeloj ovoj priči, je činjenica da se koalicioni partneri javno ograđuju od ovakve odluke predsjednika opštine i opštinskog vijeća, pa tako SPS u saopštenju kaže:

„Zbog lažnih informacija SPS Sjenica obaveštava sve građane u Sjenici da su odbornici i većnici Socijalističke partije u Sjenici podržali i glasali da se pusti u rad grejanje u džamiji Sultan Valide i da će uvek stajati iza ovakve odluke. Zlonamerne i lažne objave protiv SPS-a, u službi su mržnje i dezinformacija i govore o karakteru i moralu onih koji ih pišu i objavljuju.“

FB objava opštinskog odbora SPS-a u Sjenici

FB objava opštinskog odbora SPS-a u Sjenici

Takođe i obornik Skupštini opštine Sjenica sa liste SNS-a, Marko Pantović, koji je podržao novoformiranu koaliciju oko SDP-a, javno je na račun visokog funkcionera SPP-a, Admira Muratovića, inače odbornika u Skupštini grada Novi Pazar, optužio da mu je već jasno zašto SPP isključio grijanje u džamij “Sultan Valide”, ali da je SPP dužna javnosti da pojasni ovaj “pravedni” čin.

FB komentar odbornika Marka Pantovica

FB komentar odbornika Marka Pantovica

Nezvanično saznajemo da članovi opštinskog vijeća iz grupe građana „Bez diskriminacije“ nisu bili ni prisutni na sjednici vijeća na kojoj se raspravljalo o ovome i da se i oni (doduše ne javno kao SPS) protive ovoj odluci.

Ovo dovodi do neminovnog pitanja. AKO KOALICIONIM PARTNERIMA SRPSKE NACIONALNOSTI NE SMETA GRIJANJE DŽAMIJE, KOME ONO ONDA SMETA?

Očigledno je u pitanju osveta džematu džamije Valide Sultana zbog toga što ostaje u sistemu Islamske zajednice Srbije, bez obzira na pokušaje Zukorlića da ovu džamiju uvede u sistem svoje IZ. Ovo je još jedna potvrda tvrdnjama da SPP, Islamska zajednica u Srbiji i sve ostale fiktivne i institucije u pokušaju pod kontrolom Muamera Zukorlića imaju samo jedan cilj, a to je jačanje sopstvene snage, moći i finansijskog uticaja.

Broj pregleda: 721

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *