“Imam još veću želju da vojni rok bude ponovo obavezan”

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović kaže da ima još veću želju da podrži ideju o obaveznom služenju vojnog roka.

Izvor: Tanjug

Printskrin: TV Prva

Printskrin: TV Prva

Kako navodi, taj stav zastupa kada vidi koji su se sve kvazi stručnjaci sjatili da napadnu ideju jake i snažne vojske.

“Tema razmatranja mogućnosti vraćanja obaveznog vojnog roka u Srbiji, na svetlost dana je isterala sve one koji su to momentalno napali nultim argumentima, a očigledno sa jednom jedinom željom – da Srbija ima slabu vojsku”, rekao je Stefanović za Tanjug.

Smatra da Srbija mora da ima snažnu vojsku, kao garant stabilnosti države, vojsku koja će biti ponos i dika svoje zemlje.

“Vojsku koja ima i koja je zaslužila podršku države, a koju nažalost nije uvek imala. Želim i boriću se svom snagom za to”, kaže ministar.

Naveo je da nikada nije rekao da je doneta odluka o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka, već da se ta mogućnost detaljno razmatra, argumentovano i pažljivo, poštujući mišljenje građana i struke.

“Ali, valjda se samozvani marketinški i politikološki stručnjaci u vojsku i politiku odbrane razumeju bolje od vojnih generala koji su život posvetili odbrani otadžbine. I baš kada vidim koji su se sve kvazi-stručnjaci sjatili da napadnu ideju jake i snazne vojske, imam jos veću želju da podržim ideju o obaveznom služenju vojnog roka”, rekao je Stefanović.

Poručuo je da je Vojska Srbije stub odbrane zemlje i da zaslužuje najbolje.

“Zato nikada neću dozvoliti da se bilo ko ikada više zalaže da Vojska Srbije ne bude jaka, snažna, moderna, dobro opremljena i dobro plaćena”, zaključio je ministar Stefanović.

Izvor:

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *