Amerikanci svih vjera daju mi mandat za promjene / Joe Biden najavio pobjedu

Joe Biden, kandidat demokrata na predsjedničkim izborima u Americi, obratio se građanima rano jutros po našem vremenu obećavajući pobjedu.

Biden se prvo osvrnuo na stanje s brojevima u državama gdje su se rezultati prekrenuli u njegovu korist.

“Pobijedit ćemo. u Samo 24 sata preokrenuli smo Georgiju, Pennsylvaniju, a vodimo u Arizoni i Nevadi i tamo ćemo pobijediti. Imamo više do 74 miliona glasova i broj još uvijek raste. Posebno sam ponosan što ćemo pobijediti u Arizoni nakon 24 godine i Georgiji u 28 godina, a obnovili smo i Plavi zid – Pennsylvainiju, Michigan, Wisconsin – srce ove nacije”, rekao je bivši potpredsjednik SAD-a.

Rekao je da zna da je brojanje sporo, ali kako se ne smije zaboraviti – to su glasovi muškaraca i žena i njihov glas mora biti izbrojan.

“Rekordan broj Amerikanaca bez obzira na vjeru rasu i religiju odabrao je promjenu i daju nam mandat za akciju za koronavirus, ekonomiju, klimatske promjene. Ljudi žele da ujedinemo zemlju”, kazao je Biden.

Kazao je da je sa Kamalom Harris već počeo s procesom i da su jučer obavili razgovare sa ekonomskim stručnjacima i stručnjacima za pandemiju.

“Bližimo se broju od 240.000 umrlih od koronavirusa. Nikada nećemo moći izmjeriti tu bol. Znam kako je izgubiti nekoga i ja sam uz vas. Svi trebaju da znaju, odmah ćemo uspostaviti novi plan za borbu protiv virusa”, rekao je Biden između ostalog.

Do trenutka pisanja ovog članka Biden još uvijek nije zacementirao pobjedu u četiri ključne države, ali njegovi brojevi rastu i pitanje je vremena kada će pobjeda biti nepobitno projektovana.

Izvor: Klix.ba

Broj pregleda: 170

Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *