Ambasador Kraljevine Švedske posjetio Novi Pazar

Ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin razgovarao je danas sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem o privrednoj i ekološkoj situaciji u gradu, ali i o trenutnom stanju sa korona virusom u ovoj sredini.
Lundin je novinarima nakon sastanka rekao da će se u narednom periodu raditi na poboljšanju privredne i ekološke situacije u gradu, ali i potpunijem ostvarivanju principa ravnopravnosti i jednakosti u društvu, prenosi radio Sto plus.

“Pokrenuli smo dijalog sa predstavnicima grada na temu jednakosti i ravnopravnosti i drago nam je što ćemo sarađivati u tom pravcu i razmijeniti iskustva. Trenutna situacija sa korona virusom ne treba da nas paralizuje, već moramo da nastavimo sa radom i razgovorom uz poštovanje mjera prevencije”, rekao je Lundin.

Biševac je rekao da je ambasadora Švedske upoznao sa “akutnim” problemima Novog Pazara i da su razgovarali o pomoći koju bi ova zemlja mogla da pruži za njihovo rješavanje.

“Sa ambasadorom samo razgovarali o zaštiti životne sredine i izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda. Očekujemo u narednom periodu realizaciju brojnih projekata, kao i do sada”, naveo je Biševac.

Izvor: Radiostoplus.com

Broj pregleda: 19
Izvor: Sandzakdanas

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *